perjantai 10. huhtikuuta 2015

Pulikointia

10.4.2015

Kyllä, tänään polskittiin menemään niin kauan että väsähdettiin. Mutta ehei me missään avannossa sentään uitu, enkä minä uinut ollenkaan, vaikka ei sekään kyllä kaukana ollut. Olimme tänään siis ensimmäistä kertaa käymässä Tampereen koirauimalassa ja koirista päätellen, oli todella onnistunut reissu.

Näin homma eteni:  

- Lähdimme ajoissa ajelemaan kohti Nokiaa ja kotona mukaan pakkasimme mukaan pyyhkeen, Nootie shampoon, pelastusliivit, harjat ja kaksi vedessä kelluvaa lelua. Pyyhettä ei välttämättä tarvitse ottaa mukaan, niitä löytyy myös paikan päältä, jotka ovat muuten tosi imukykyisiä! Shampoo ja liivit löytyvät myös uimalasta ja vesilelujakin näytti olevan iso liuta myynnissä.

- Paikalle kun päästiin, lähdimme kävelemään lähiympäristöön. Lenkki on hyvä alkulämmittely, mutta tärkeintä on kuitenkin että koiralla ei tule hätä sitten uimalassa. Paastota pitää vähintään 4 tuntia. Koirat tulee myös harjata hyvin ennen uimaan menoa, joten harjasimme koirat pihalla.

- Sitten mentiin sisälle ja siellä omaan koppiin. Me kaksijalkaiset otimme kengät ja sukat pois ja kääräisimme hieman housujen lahkeita. Tosin, tästä kerrasta oppineena, ensi kerralla otan vaihtovaatteet. 100 % varmuudella kastuu kaikki vaatteet. Jos ei halua paljain jaloin mennä, voi ottaa mukaan omat sisäkengät, mutta niitäkin löytyy paikan päältä.

- Seuraavaksi koirien kanssa pesupaikalle, jossa pestiin shampoolla mahan alusta ja tassut, jotta hiekkaa ei menisi altaaseen. Lopuksi suihkuteltiin vielä koko koira, mikä nyt ei olisi ollut välttämättä pakollista. Vielä pelastusliivit päälle ennen altaaseen menoa.

- Tämä kohta olikin se mukavin, eli itse uiminen! Ensimmäisellä kerralla on aina uittaja mukana, joka opastaa koiraa ja omistajia, miten koira menee oikein altaaseen. Viliä tarvitsi hieman suostutella, mutta lopuksi se meni todella hienosti. Saimme myös tosi hyviä vinkkejä miten väsyttää hyvin koirat altaassa. Noilla kun tuppaa tuota virtaa riittävän loputtomasti. Eli minä heitin ensin lelun altaan toiseen päähän, josta poikaystäväni heitti sen takaisin kun koirat olivat lähellä. Näin saatiin pidempiä uinteja.

- Vaikka kävimmekin lenkillä ennen uimalaan menemistä, niin Vilillä alkoi maha toimia vasta uinnin loputtua. Onneksi ei sentään altaaseen tullut. Kaiken kukkuraksi Herkko yskäisi tavaraa mahastaan pihalle, joten olimme aika sotkuiset asiakkaat. Onneksi henkilökunta oli todella mukavaa ja tarvikkeet siivoukseen löytyivät myös.

Noin kokonaisuudessaan minä ainakin tykkäsin tästä paikasta todella paljon. Puitteet olivat hyvät, kaikkea oli ajateltu. Erityisesti "pukukopit" oli hyvä idea ja siellä sai myös koiran kiinni, niinkuin myös pesupaikalla. Henkilökunta oli myös todella mukavaa ja avuliasta, sekä valikoima eri tavaroita oli aika laaja. Hintakaan ei mielestäni ollut ollenkaan paha ja toisaalta, mitäpä sitä ei tekisi rakkaan koiransa eteen. <3 Ajattelimme alkaa käymään tuolla kerran kuussa, niin saa lihakset hyvää liikuntaa ja ehdimmekin jo varaamaan ajan ensi kuun kahdeksanteen päivään. Suosittelen ehdottomasti muillekkin tätä paikkaa ja yleisestikkin koirien käyttämistä uimassa. Erityisesti jos on aktiivinen ja vilkas koira, niin tuolla sitä energiaa saa kulumaan. Käyppä tutustumassa heidän nettisivuihin tästä.

PS. Anteeksi kun mitään kuvaa tai videoo en tästä reissusta saanut aikaiseksi. Pelkäsin että kastelen koko kameran, koska itse olin kuin uitettu koiran omistaja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)