tiistai 14. huhtikuuta 2015

Talviturkki veks!

14.4.2015

Tällä kertaa ei puhuta talviturkin jättämisestä järveen, vaan trimmauspöydälle. Kuten joku aika sitten kerroinkin, ostimme trimmauskoneen kotiin ja trimmasimmekin jo Herkon, mutta nyt vuorossa oli meidän pörröinen Vili. :)


Koko homma aloitettiin valitsemalla oikea terä. Jostain toisesta blogista (jota en tietenkään nyt löydä millään) luin kirjoituksen juurikin kotitrimmauksessa, jossa oli ajeltu koneella aika Vilin näköinen koira ja hän oli käyttänyt koneessaan 9mm terää. Marssin siis Musti&Mirri -liikkeeseen ja kävin kyselemässä sopivaa terää ja sieltä löytyi Andis Ultraedge 9,5mm. Hintaa en muista, mutta jossakin neljänkympin paikkeilla se taisi olla.Kuva lähtötilanteesta:Tässä siis kuva (yläpuolella)  ensimmäisestä osuudesta ja muistakaa nyt huomioida ettei todellakaan olla mitään ammattilaisia ja tämä oli eka kerta kun kokieltiin itse konetta Vilin turkkiin. Joten jos jokin tekemämme juttu on mennyt ihan metsään, niin saa kommentoida ja olisikin kiva saada palautetta että miten meillä on mennyt.  Mutta alotimme siis ensin ajamalla myötäkarvaan, koska turkki oli todella paksu,eikä terä uponnut sinne kovin hyvin. Päähän ei tässä vaiheessa koskettu vielä ollenkaan.


Tässä kuvassa ollaan turkki ajettu vastakarvaan kaikkialta muualta paitsi päästä ja jaloista. Karvaa oli tässä vaiheessa lähtenyt jo lähes pussillisen verran, joten pidettiin välillä siivoustaukoja ja samalla Vili pääsi jaloittelemaan, kun ei oikein tainut kiinnostaa koko trimmaushomma ollenkaan.


Seuraavassa kuvassa onkin siistitty jo tassuja ja mahaa hieman. Mahan ajoimme 2mm terällä. Myös pää ajettiin lyhyemmällä terällä. Naamaan jätettiin yksinkertaisesti sanottuna kulmakarvat ja parta ja niitä siistittiin hieman ohennussaksilla. Mitään mallia meillä ei ollut, joten muistelimme miltä Vili oli näyttänyt viime trimmauksen jälkeen ja teimme sen pohjalta. Koneella ajoimme siis korvat, "otsan" ja sivuilta  hieman.
Lopuksi unohdin vielä ottaa koko kokonaisuudesta kuvan trimmauspöydällä, mutta tässä muutama kuva, mistä varmaankin saa ajatuksen miltä tämä kaveri nyt näyttää. Tuossa yhdessä kuvassa Vilin ilme kertoo täysin, mitä mieltä hän oli tästä hommasta. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)